Esiletõstetud postitus

reede, 5. aprill 2013

Pärnu jõgi 04. aprill - perekondlikud meistrivõistlused

Vimmatuuri kolmas päev algas pereüritusega. Võtsime isaga poisi jääle (läksime linna sisse, sõudebaasi kanti) kaasa ja tegime kolme põlvkonna vahelise kalapüügi võistluse. Võitis kolme kalaga (kaks särge ja nurg) noorim põlvkond, mina jäin teiseks, kuna mul oli au võitja kalu konksu otsast võtta (saades vähemalt käed kalaseks) ja vanaisa jäeti viimaseks.
Võitja stiilinäide:
Peale võistlust läksime lõuna paiku isaga "järeltreeningule" Lennuki alla. Plaan oli ahvenat kiusata ja õhtu poole ka vimba püüda. Avapaugu tegin siiski eilsel augul, kus sai kiirelt valves olnud vimb välja võetud. Kuna rohkem elumärke polnud, siis võtsin kiirelt suuna ülesvoolu. Isa jäi vimba hiilima.

Võtsin tee peal ette kõik eilsed augud ja ka paar uut, mis olid kellegi võõra poolt tehtud, kuid kõikides aukudes vaikus.   Kuniks jõudsin eilse ahvena auguni. Lootused, mis olid üsna kõrgele kruvitud, said aga kiire tagasilöögi. Ka siin valitses vaikus! Jonni jätmata kruvisin siiski paar auku lähiümbruses ja ühest õnnestus ka viis sajagrammist ahvenat välja meelitada. Suured kalad aga vaikisid.

Paaritunnise otsimise järel andsin alla ja vantsisin vimma piirkonda tagasi. Uurides isalt tulemusi, siis ... neid ei olnud. Seadsin sammud oma valveaugule ja tõmbasin kaks vimba kohe välja. Siis aga tekkis vaikus.

Kella nelja paiku leidis isa teise liini pealt (kakskümmend meetrit eemalt)  kala üles ning samasse kohta üle kolides sai alguses järjekordne vimmaralli, mis kestis vahelduva eduga poole kaheksani välja. Aegajalt tekkisid võttude vahele kümne minutilised pausid, kuid  peale seda tuli kala uuesti samale liinile tagasi.

Vimma võtt erines eelmiste päevade omast - kala reageeris pigem aeglasemale mängule ja söödaga "mängimist" nii palju polnud; kui võttis, siis konkreetselt ja oli enamasti ka  kohe kinni. Võtu alguses oli kala üsna kõrgel (meeter põhjast), kuid õhtu käigus vajus kala aina enam põhja ligi. Kala enamasti ok mõõdus(350-450 grammi). Kolle ei esinenud.


Kokku sai ära võetud 27 vimba ja tagasi lastud 5 kala.



Ilm: pilves, mõõdukas põhja tuul, 2-3 kraadi sooja

Vimmatuuri nr.2 kokkuvõtteks:

  • kala oli üsna ühes kohas, liikudes augus ringi
  • võtud enamasti kõrgel (meeter põhjast)
  • õhtune võtt algas enamasti neljast ja kestis seitsme, poole kaheksani välja
  • üldjuhul tahtis kiiremat mängu, vaid viimasel päeval aeglasemat; allamängimine ei ärritanud, vaid ülesmängimine toitis
  • punast värvi ning mustade triipudega marmõss ruulis täiega
  • kolme päeva peale sai ära võetud 57 mõõdus vimba ja mõned kenad ahvenad







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar