Esiletõstetud postitus

reede, 21. juuni 2013

Vigala jõel vimba uuesti otsimas, 21. juuni

Hommikul kell pool kaheksa kadus uni silmist ja koperdasin üles. Aknast välja vaadates avanes kena sompus ilm ja kuna mul plaane  päevaks ei olnud, tekkis peas väike mõte - läheks uuriks, kas vimmad on endiselt seal või ...

Hommikukohv, puder kaladele ... minekule. Jõe äärde jõudes oli kell juba pool kümme, aga ilm endiselt paljulubav. Panin esimese tonka otsa sõnnikuussid ja saatsin nad "orbiidile". Seejärel haarasin söödaämbri, et möks kokku keerutada. Ja juba nägin silmanurgast ridvaotsal mõnusat rütmi. Haakisin ja vimb kaldal. Pole paha algus, käis peast läbi.

Lasin vimma tagasi ja saatsin uued ussid missioonile. Seejärel sain ka sööda segamisega ühele poole ning toimetasin mõned pallid vastaskalda alla. Käsi oli natuke kõver, aga enamvähem sain püügitsoonile pihta.
Sees olnud ritv vaikis omaette ning otsustasin ka teise tonka kokku panna. Selle söödastasin sedapuhku maisiga.

Järgmise poole tunniga õnnestus saada mõlema ridva otsa ühe kena võtu, kuid haakisin liialt tormakalt ja kedagi otsa ei jäänud. Ja siis tuli päike välja ...

... ning kordus see mis eilegi - kala pani suu lukku. Aegajalt keegi mokaotsast alustas ussi venitamist, kuid jättis siis pooleli. Pannes uued ussid, kordus sama lugu. Aegajalt kobistas alla ka paar ahvena punni, kuid ka nende aktiivsus jättis suuresti soovida.

Peaks järgmine kord varahommikul tulema, aga kes see viitsib nii vara tõusta ...

Nii lõunapaiku sai leitsakus praadimisest villand ning andsin alla. Hea et paar kassikala sai siiski koju viidud, kass karjus koju jõudes juba väga tigeda häälega :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar