Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 26. veebruar 2014

Pärnu jõel siial, 26. veebruar 2014

Wimbu sai eile ühe siia, Mait sai eile kaks siiga. Selliste uudiste peale ei pidanud närv vastu ning hommikul sai teekond Pärnu poole ette võetud. Suurte ootustega.

Startisin kella poole üheksa paiku, et linna piirilt sääsevastsed osta. Uskumatu, et kalakauplused avatakse üldjuhul kas kell üheksa või isegi alles kell kümme. Kalamehed ilmselt na unine rahvas:-) Keegi võiks kätte võtta ja organiseerida kalastuse "basic" asjade müügi Statoilis - ussid, sääsevastsed, jupike tamiili. Igasugust muud jura ju seal müüakse...

Igaljuhul sain kell üheksa õnnelikuks sääsevastsete omanikuks ja gaasipedaal sai autol alla vajutatud... Arvasin, et jõuan poole üheteistkümneks jääle, aga tutkit. Pärnu maanteel oli üks veoauto teisele otsa sõitnud ja kogu tee kinni. Ümbersõit Konuvere kaudu. Kõvasti sai lisaaega kulutatud ja nii juhtus, et alles kella 11ks sain oma sammud jõele seatud. Otseteed siiapüügi rajooni. Wimbu oli hommikul passinud vimmapiirkonnas ja liitus nüüd minuga.

Ilm pilves, kerge lõuna tuul, temperatuur vähekene plusspoolel. Ilm niikui ponks. Otsisin Maidu eilse augu üles ja läks püügiks. Wimbu pani kaks ussitonkat ka veel likku. Järgmised kaks tundi möödusid ühelt siiapüügi augult teisele keksides, mõne kiisaga madistades ja siiga oodates. Siig va ludru aga ei tahtnud ega tahtnud tulla. Pikapeale hakkas tuim väristamine ilma vahejuhtumiteta ära tüütama ja nii sai tehtud põikeid aegaajalt kaldapoole, kus on lootus ka muule kalale väheke suurem. Üks trettidest tegi tuima olemise väheke erksamaks, kui vimb ja paar nurupätsi jääpeale ronisid; edasi aga sama tuim väristamine...

Wimbu lahkus peale kahte, et vimba püüdma minna. Mina jäin edasi jonnima. Kammisin regulaarselt kõik enda jaoks kunagi tulemust pakkunud tsoonid järgemööda läbi, kaunistasin jääaukude ääri kiiskadega, vahelduseks isegi puurisin ... Aga kella kolmeks oli kopp ikka nii ees, et otsustasin natukeseks jalgu sirutama minna ja hiljem tagasi tulla.

Kõndisin vaikselt vimmapüügi paiga poole, tehes tee peal enda jaoks uutes kohtades peatusi. Paar nurgu siit, paar ahvenat sealt. Minu vimmapüügi augus laiutas Wimbu ja co. Neil mõned vimmad ja ahvenad, kuid kalavõtt kapriisne. Tegin paar auku puhkuseks ka siin ja seejärel tagasi siia rajooni. Usk ei olnud veel lõplikult murdunud:-)

Õhtupoole tuli vool, mis aga ei toonud muutust minu püügipaigas. Jändasin seal poole kuueni ja siis vantsisin minema. Vimmapüügi augus oli vool kalal lõpuks karbi lahti teinud ja Wimbu ja co olid saanud päris kenasti ilusat vimba. Istusin väsinult õhtuhämaruses veel nende seltsi ja paari minutiga oli poole kilone vimb otsas, kuni auguni välja ja siis justkui sümboolselt lahkus. Panin asjad kokku ja kuulutasin päeva lõppenuks.

Kokkuvõtvalt - päikest ei olnud päeva jooksul kordagi näha ja tundub, et see oli üks ebaõnnestumise põhjuseid. Üldjuhul päikeselised päevad parema siia võtu andnud, kui pilvised ilmad. Vast homme päikest ka teeb. Siis jonniks veel natukene siiga püüdes, enne kui alla annaks ja vimba püüdma läheks...

PS! Pildid masendavalt hallid - nii nagu ka päeva üldfoon oli

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar