Esiletõstetud postitus

pühapäev, 6. jaanuar 2019

Pärnu jōel 06. jaanuar 2019

Seekord jõudsin jõele juba veerand üheteistkümneks. Areng missugune. Väljas mahe talveilm, paar kraadi külma. Öösel oli natukene lund tulnud ja nii kattis tervet jõe jääd õhuke lumekiht. Tuul täiesti nullis. Kahjuks võis sama ka päikese kohta öelda - pilved sellised et sealt küll päike läbi ei mahu. Ometigi oli ilmateade päikest lubanud ja sellepärast sai ka Pärnu suund uuesti ette võetud.

Esimene pool tunnikest möödus nagu poleks siin kunagi vimma olnudki. Siis tuli kiisk ja peale kriiska...pika hambaga vimb. Mitmeid erinevaid näitamisi ja siis nagistamisega kiigutamise ajal otsa kargas. Mõõdus, aga kuna alla poole kilo siis saatsin tagasi. Samast august, tulgu mis tuleb...

Kümme minutit hiljem teine samasugune ja selle järel kohe otsa ka kolmas, aga see juba punn mis punn. Tundus et kala on all, aga mitte väga aktiivne ja nii otsustasin kella poole kaheteistkümne paiku siia ringi ette võtta. Kuna kella üheteistkümne paiku olid erinevad põrinad ka jää peale mingit krossi sõitma tulnud, siis tundus hea mõte neist eemale saada.

Tipa tapa üle kildi ülesvoolu. Siia augule. Keegi (ma vist tean küll kes), oli korraliku puurimise hommikul seal läbi viinud. See polnud isegi mitte sixpäkk vaid lausa kaksteistpäkk:-) Jälgede järgi oli puurimine ilmselt üsna tulutu. Andsin ka oma panuse hapnikuga jõe varustamisse. Nii palju muidugi ei viitsinud vaeva näha. Ühel puuritud august sain ka võtud lõpuks kätte. Mitte siia aga vimma omad. Tulid agressiivse siia mängu peale. Üks mõõdus, teine punn. Saatsin mõlemad tagasi. Teised augud aga...

Käisin vahepeal kalda äärses augus ja siis siirdusin teise kalda alla. Sealt kaks ahvenapunni ja null siiavõttu. Siis uuesti tagasi. Ja uuesti tulemuseks null koma null... poole kolmeni kammisin kohusetundlikult olemasolevaid auke läbi ja siis kolisin vimmatsooni tagasi.

Sealt õhtul veel 4 punnvimba. Suurt kala aga käima ei saanud. Kõik tänased kalad krõbistamisega otsa tulid. Kas tavalise takti vōi siis kiigutamise peale. Eile resultaati pakkunud koputamine põlati täiega ära.


Kokku siis kaheksa vimba, millest vaid kolm mõõdus. Miks need punnid nii varakult linna alt juba siia tulnud on? Kas suuremad on juba sindi paisust kõrgemale rännanud?

Mõnus pehme talvepäev oli. Õhurõhk päeva jooksul ei muutunud (765mm).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar