Esiletõstetud postitus

pühapäev, 13. august 2023

Väylänpää, 13. august 2023

Pühapäevaks lubas ideaalset püügiilma. Pilves, vahele kergem vihm, nõrk lõuna tuul. No tõesti ideaalsed olud sõudmiseks. Kuna püügiaega oli kella 19-ni, siis varakult peale ei tormanud. Alles kella üheksa paiku järsakust alla vantsisin. Jõgi oli tühi, hommikune brigaad oli juba lõpetanud, ennelõunane polnud veel peale tulnud.

Meil ongi selline iseenesest hommikune graafik välja kujunenud. Juho teeb kella 4-st hommikul kella 8-ni. Ja seejärel uuesti kella 10-st peale tuleb. Mina siis miski 8-9 paiku. Ja kui ma maha sättimise peale hakkan mõtlema, siis ülenaabrid jõele saabuvad. Nii on üldjuhul kõigile kenasti ruumi jagunud.

Tegin esimese tiiru ära kuni rootsi suure kivini. Allapoole veel minna ei viitsinud. Sõidutasin esimest korda ka Rauntsi voblerit, musta värvi ja punakad täpid. Mingit kontakti too kalaga ei saavutanud, aga sama tuleb öelda ka teiste lantide kohta.

Teise tiiru tegin maja alt startides. Juho oli just peale tulnud ning tupo jõe auku kammima asunud. Vahetasin Rauntsi vobleri saksa värvides wäylä vastu. Kaugele mul seekord kulgeda ei lastud. Kase augu alumises osas kargas punase edi otsa lõhe. Olin tollele iga aasta lõhet toonud landile just vahetult sõnad peale lugenud, et turismi reisile tulid siia või. Null võttu... Ritv lendas paindesse ja andis lühikese kärri. Selge tittilohi jälle.

Kaikad välja, kala väsitamine. Lõpuks lõhe sabast paati tõstsin. Vaatasin kala ja peast käis läbi mõte, et äkki tänaseks (selleks nädalaks) aitab. Sõutud olid ikka maru palju, keha väga aere enam näha ei tahtnud, lisaks tegi põlv endiselt iga liigutusega haiget. Vaimselt ka selline "pidurdunud isu" tunne. Lõhe tundus kui päästerõngas vabanemaks järgmisest seitsme tunnisest sõudmisest. Teades iseennast piisavalt, siis ilmselt oleksin sellest päevast maksimumi võtnud ja kõik minutid lõhki sõudnud.

Nii ma ta ära korjasingi ja pääsesin õhtule ära. 2.1 kilone, isane lõhe. Peaks olema hea toidukala, aga huvitaval kombel oli liha värvus kordades vähem punane kui eilse emase lõhe omal.

Nädala saldoks jäi siis 1+3 lõhet. Polnud suurem asi tulemus ja palju tühja sõudmist väsitas päris ära. Lihtsalt oligi kehv nädal. Järgmine nädal tuleb jahedam, vesi peaks vaikselt jahtuma, äkki läheb kala aktiivsus ka paremaks. Elame, näeme.

Täna oli vesi 17.7 kraadi ja kergelt tõusmas. Nii 2-3 cm ööpäevaga kerkinud. Kui nüüd just järsult tõusma ei hakka ning sodi jõkke ei tassi, siis võiks seegi head teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar