Esiletõstetud postitus

neljapäev, 17. august 2023

Väylänpää, 15.-16. august 2023

Kaks päeva sõudmist. 

Teisipäev tegin pealelõunal 2+3 tundi. Kolmapäev 2+2+4 tundi. Ja kogu selle tulemusena sain teisipäeva õhtul ühe võtu. Õigemini tühja löögi punase edi peale. Ritv tegi korra tugeva hüppe ja siis jätkas vanas rütmis. Tõeline nörritamine peale tundide kaupa tühja sõitmist.

Kui teisipäev sai päikest ja vahelduvpilvisust nauditud, siis kolmapäev oli vihmapäev. Kallas terve päeva, kerge lõuna tuule saatel. Ideaalne ilm minu jaoks. Esiteks sellise ilmaga on landid mul üldjuhul toiminud. Teiseks on sellise ilmaga jõgi minu päralt. Soomlased justkui kardaksid vihma ja hoiavad ennast mökki uksest sissepoole :-) Mul samas kahlakates istudes on torisemiseks vaid üks põhjus, vaateaken kapuutsi alt on selline et kõiki ritvu korraga ei näe. Aga ega seal ei olnud ka midagi vaadata.

Käisin oma kivid läbi. Proovisin saare taguse ära. Õhtul isegi laia ala peale läksin. Kala ei näita ennast pinnas, justkui teda poleks olemaski. Samas sügavatel aladel lood ikka mõned varjud registreerib. Ei toimi hetkel see püük. Veetemperatuur endiselt 18 kraadi ja kala loid mis loid.

Kolmapäev õnnestus lõpuks ka uppunud ridva liin välja traalida. Lootused ridva päästmisele olid õblukesed, sest ma ei tee multirulli poolile tamiili pannes mingit tugevat sõlme, vaid panen lihtsalt poomissõlme nõkatsi taha. See hoiab kinni, aga ei ole eriti tugev. Kuna sidur on ka püügi ajal lahti keeratud, siis nii läkski nagu arvasin. Tamiil tuli päästmise ajal lahti ja ritva üles ei saanudki. Lohutuseks sain landi päästetud.

Neljapäev teeb terve päeva kõva põhjakaare tuult. Tundub püügivaba päev tulevat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar