Esiletõstetud postitus

teisipäev, 8. august 2023

Väylänpääl, 07.-08. august 2023

Laupäev sai Norrast Väylänpääle jõutud. Ööbisime metsaonnis ja tegime ka sauna soojaks. Pühapäeval varusime Pellos toitu ja kella ühe paiku suundusime mökki. Nädalavahetusel toimus "Lõhe Kuninga" võistlus, mis lõuna paiku läbi sai. Seetõttu olid paadid pikalt kinni ja vee peale sai sätitud alles peale kella kolme.

Ilm oli suvine. Stabiilselt 20+ kraadi sooja. Veetase pigem madal, aga mitte midagi hullu. Vesi 19 kraadi ja jahenemise märke ei paista. Lõhe on jões loid, mida näitas ka võistluse tulemus. Saadi ikka päris vähe võrreldes eelmiste aastatega. Peremehel oli olnud ka päris korralik koll otsas, millega võistluse oleks võitnud, kuid too ujus paadi alt kohe läbi ja rebis tamiili puruks. Võit võeti 14.45 kilosega. Pello kandist saadud.

Tegin kolm poolikut tiiru. Poolikud seetõttu, et kahel korral jäi lant põhja kinni ning pidin tegelema päästeaktsiooniga. Kolmas jäi poolikuks juba püügirahu saabumise aja pärast.

Sõidutasin kollast jässet, punast edi, lillakat poppelit ja oranzi hejot. Mingi väiksem kala korra edi lanti ründas, kuid otsa ei jäänud. Lõhest ei märkigi, ka hüppeid ei jäänud silma.

Tundub tulevat pigem suvitamise kui kalapüügi nädal. Teisipäev lubab juba 28 kraadi sooja.

...

Esmaspäeva õhtul tegin kolm tundi peale keelu aja lõppu. "Tore" oli tõdeda, et rootslane töristas mootoriga püüda juba tunnikene varem. Mõnele on rohkem lubatud kui teisele.

Jõudsin selle ajaga poolteist tiiru teha. Kolmel korral punase edi ridva tipp nõksatas. Ühel korral, alumise esimese kärestiku kõrval, see nõksatuseks jäigi. Teisel korral mökki vastas, üle jõe tulles, keset kõige kiiremat lõiku nõksatas otsa ja jäi järgi lohisema ... ahven. Nii 300-400 grammine. Kolmas kord tuli nõksatus kase august lahkudes, kus ritv kergelt paindesse jäi ja keegi paadi sabas järgi tuli. Ei mingit sööstu, ei mingit kärri, ei mingit pekslemist. Väike lõhe tuli välja nagu laip. Pidin tõdema, et olen lõhet saanud, aga lõhe võttu pole näinud :-)

...

Teisipäeva hommikul olin tubli ja jõudsin juba veerand seitsmeks vee peale, selleks et sealt kell kaheksa pettunult lahkuda. Tegin esimese tiiru lühikese, mökki alt rootsi kivini ja olin teisel tiirul tupo jõe suudmest laskudes jõudnud Iivika kivi sügava ala lõppu ning sealt jõge ületades jäi parempoolne lant kinni. Seda on ennegi juhtunud ja midagi erakordset selles pole. Teised ridvad sisse, mootor käima ja ... just siis kui pidin landile järgi sõitma, keerasin paadi vastu voolu, kruttis ritv hoidjas ennast järsku teistpidi ja ühe hetkega lendas pardas oleva ridvahoidjaga üle parda. Käsi küünitas küll järgi, aga kätte teda ei saanud.

Päev oli täiega rikutud. Pekki küll. 3m merikaritv ka veel, hea rulli ja kollase jässega. Pluss ridvahoidja ka veel. Pekki küll...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar