Esiletõstetud postitus

neljapäev, 5. detsember 2013

Lutsu püüdmas, Vigala jõgi Rumba all, 05. detsember 2013

Hämaraks sai maale jõutud ja ukse ees kass karjus kurja ja valju häälega. Peitsin ennast ruttu tuppa, tõmbasin talvekombe selga ja vutt-vutt üle hoovi autosse tagasi. Kohe lähen ja püüan, hüüdsin veel üle ukse ja lasin jalga.

Tee jõe äärde oli kohutav, väljas kallas täiega, tee vett täis ja selle all korralik jää. Velise silla tammil sain isegi tagumise otsa korraks libisema, hea et hoog väike oli ja tammilt alla ei põrutanud. Mõtlesin, et ei hakka sellise jubeda ilmaga, vaevalt et üle paari tunni istun, kaugele minema ja sättisin ennast Rumba alla sügava peale. Kui eelmistel nädalatel ei olnud tee ääres ruumi parkimiseks, siis sedapuhku mitte ühtegi püüdjat. Kõik puha minu päralt, vali milline koht tahad.

Tonkad kaasa ja üle heinamaa kohale. Väljas juba pime. Kell pool viis ka juba. Nii kui kohale jõudsin, lõppes vihm ja noor kuu ronis pilve tagant välja. Mõlemad ridvad söödastatult sisse visatud, kellukesed kinnitatud ja esimest ritva keegi koheselt toksima hakkas. Natukese aja pärast haakisin ja paarisaja grammine särg kaldal. Uhh, nüüd võib  vähemalt julgelt koju tagasi minna. Hetk hiljem teist tonkat keegi rütmiliselt, kuid üsna vaikselt, kiigutama hakkas. Ikka tasa-tasa. Sama raske lutsupoiss, kelle jõkke tagasi saatsin. Uuesti ridvad sisse ning nagu lõigatult vaikus.

Kell kuus vaatasin kella ja mõtlesin, et tea kas viitsib täna pikalt istuda, kui tegevus vee all hakkas uue hooga pihta. Esmalt korralik võtt, lasin neli viis korda sujuvalt jõnksutada ja haakisin. Korraks raske ja siis täiesti kerge - tina otsast ära haakisin, kala aga otsa ei jäänud.  Seejärel mõned pisikala võtud ning mõned lutsupoisid jälle tagasi ning pooltunni lõpetuseks kaks korraliku tõmmet, mille tagajärjel tina lendu läks ja kala ussi silmist kaotas...

Poole seitsmest sai uuesti haigutama hakatud. Ilm oli vahepeal tuuliseks kiskunud, vahepeal poetas ka paar piiska vihma, kuid enamasti olid tähed väljas. Poole kaheksa paiku täpselt koopia viimasest võtust ja ka tulemus sama. Kella kaheksast panin ridvad kokku ja tulin tulema - kass vajas toitmist:-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar