Esiletõstetud postitus

neljapäev, 21. september 2023

Soomes, 20. september 2023


Öösel kallas vett korralikult juurde. Hommikul oli paadis vähemalt kaks ämbrit vett. Enne pealeminekut tegin hommikuse jooksu ja pool üksteist sättisin veele. Kalev ja Silm samal ajal.

Alustuseks kiire kontroll saare taha. Tõugjas ei mänginud, paar ahvenat käisid paadis ära. Seejärel teine kontroll ilusa maja sirgel. Ei midagi. Edasi juba hooga mere poole. Tuul oli küll mega tugev aga edela suund andis lootust, et saab kohale sõita küll. Saigi, kuigi punase maja punase poi juures oli juba jänes peal ja sinnamaani ma enam ei kippunud minema.

Võtsin plaaniks päeva seal veeta, tegeledes kordamööda trollimise, jigitamise ja kevadises tõugja kohas UL ridvaga väikeseid voblereid pildudes.

Algus oli paljulubav. Esimese trollimise lõigu peale karikkoga neli võttu. Esimene oli päris ilus kala, ilmselt koha. Teised haugid. Aga nii nagu karikkole on tavaks saanud, pudisesid esimesed kalad loomulikult ära. Alles neljandal võtul suutis lant haugi ära realiseerida.

Päev kujunes selliseks, kus jigi ei pakkunud midagi. Vaid kaks võttu, kuigi proovitud sai sageli ja laineid pikalt ankrus trotsitud. UL ka ei töötanud, kuni viimase setini nii kella viie paiku. Õnneks trollimine paar tunnikest toimis ja kella ühe paiku sain kaks kena koha järjest. 2.7 kilo ja 1.6 kilo. Haugi lõi ka sekka, selliseid 1-3 kilo vahele. Pidu aga ei kestnud kaua, sest kella kolmest alates tekkis totaalne vaikus. Proovisin küll oma yozu-ri ja jesse varud lisaks karikkole läbi, aga vaikus mis vaikus.

Kell viis, kui olin vist juba neljandat korda tõugja platsil ankrus ULiga toimetamas, otsustati ka pisikest voblerit lõpuks närida. Üllatusena "magas" esimesena otsa pea kilone ahven. Täpsemalt 950 grammi. Võtt oli mage, sõit oli mage - UL ridva puhul võiks ju sellise kala sõit hirmus äge olla - aga kala ise oli ilus. 41 cm pikkust.

Seejärel avastasid kaks väikest tõugjat, et on vaja süüa. Esimene nii poole kilone, teine vaid paarisaja grammine. Kuna kõikide nende püügiaegade peale ei näinud selles tsoonis ühtegi plärtsatust, siis tekkis tunne, et sügisel siin suurt tõugjat pole. Igaljuhul täna ei olnud.

Poole kuuest trollisin kodu poole minema. Kohe alguses üks kilone koha kahva juurest plehku pääses. Seejärel tükk aega tühja trollimist, kui enne Bonderi kääru kaks haugi jutti otsa lendasid. Üks käis paadi juures ära, teine ei jäänud õnneks otsa. Päeva lõpetuseks sain ilusa maja sirgelt veel ühe 1.1 kilose koha. Kõik sinaka karikkoga.

Minu lood näitas täna ikka väga vähe kala. Punase maja sirgel midagi veel oli, aga järgmine sirge, sealhulgas ka sügavik olid tühjad mis tühjad. Ilusa maja lõigul ka midagi näitas, aga kokkuvõtvalt ikka jube tühi ekraan oli terve päeva jooksul.

Kokku mul siis päeva peale 3 koha, 7 haugi, 3 ahvenat ja 2 tõugjat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar