Esiletõstetud postitus

neljapäev, 28. september 2023

Päikesepäev, 28. september 2023

Tänane plaan viis meid teisele poole linna. Polnud sinna veel läinud ja mereäärne rutiin vajas vaheldust. Hommikul tegin trenni ja siis poole üheteistkümnest peale. Ilmateade lubas lõpuks imeilusat ilma - päikest, olematut tuult, sooja. Nii tuli ka. Imeliselt ilusa ilmaga päev oli pea õhtuni välja. Peale kella nelja läks kergelt pilviseks, aga ei miskit hullu.

Alustasin Hannu haru ristist. Kuus viset ja viis võttu. Kolm sain kätte, konnad. Üks äraläinutest oli ka normaalne, nii kilone. Seejärel jahtus võtt ära ja uuesti käima ma neid ei saanudki. Trollisin linna poole minema.

Diivani augu ala. Jalakäijate silla eelne ala. Tööstusrajooni alune ala. Rekordkoha tsoon. Null võttu. Jigitada ei andnud, vool nii mega tugev, kõvasti kõvem kui mere ääres. Ilmselt delta lahustab seal selle voolu ikka ära.

Kell üks otsustasin, et aitab. Mere äärde hooga. Lootused olid kusjuures kohale jõudes päris suured, sest üle pika aja sai päikesega püüda. Algus aga oli jumala jama. Üksikud võtud, otsa ei jää. Tund aega piinlesin, seejärel läksin trollima. Kolm võttu, üks kilone kaasa. Siis uuesti jigitama.

Kella veerand viie paiku hakkas juhtuma. Esialgu mitme minutiliste vahedega, lõpuks käima läks. Mõnusad paugud, aga kala otsa ei jää. Üks tagant löömine, mille järel väga kena kala mõned sekundid otsas. Õõtsutas ritva ühe koha peal ja siis kukkus ära. Neli kala lõpuks ikka välja meelitasin, seitsmeteistkümnest võtust!

Värvidega olid segased lood. Roheline oli kindlaim valik, aga järjest seda loopides ei toimunud midagi. Vahele miski muu lant ja siis uuest roheline... Huvitavaim periood kestis pea viieni ja seejärel jahtus plats maha.

Trollisin seejärel minema. Hannu haru otsas tegin veel paar viset ja sain veel ühe mõõdukoha. Kokku siis jigitades täna viis mõõdukoha ja paar punni ning üksik ahven. Trollides kolm kala, kaks neist mõõdus. Suurim 1.7 kilo, jigitades.

Kalev ja Silm said kuus koha.

Täna tekkis tunne, et vist hakkab aitama. Peaks varsti tagasisõidu piletile mõtlema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar