Esiletõstetud postitus

esmaspäev, 25. september 2023

Soomes, 25. september 2023

Hommikud on hirmus rutiinseks muutunud. Ühel ja samal ajal üles, suund samasse püügipaika, samasugune tuuline ilm iga päev. Samas ega mujalt pole kala üles leidnud ja seega pole tahet ka kuhugi mujale pikemaks minna. Täna käisid maailmameistrid teisel pool linna ära ja tulid juba ennelõunaks mere äärde. Vool pidi sealpool linna veel rängem olema ja kala võttugi ei saadud.

Rutiini muutuseks otsustasin, et täna merel kaua ei ole. Paar - kolm tundi max. Ja koheselt sinna ka ei tormanud vaid otsustasin Hannu haru otsa läbi proovida. Mõeldud tehtud ja esimese ankru teise viske ajal aeti mind virgeks. Paadi alt virutati ilus mats. 1.3 kilone koha roosaka landiga avas skoori.

Järgmist võttu tuli aga paar tundi oodata. Proovisin paaris ankrus sealsamas tsoonis, ei miskit. Siis käisin ilusa maja all, tegin seal paar ankrut ja ikka ei miskit. Lõpuks mere äärde ära läksin ja ka seal ei toimunud midagi. Alles kolmandas ankrus sain punase maja alt järgmise võtu. Too ei jäänud otsa. Neljandast ankrust aga suvatseti proovida lausa kaks korda ja 1.5 kilone koha leidis tee paati. Seekord kärts-rohelise  sirpsabaga.

Kui eelmistel päevadel togisid väikesed kohad korralikult, siis täna polnud neist mingit märki. Tegin veel teisegi ankrute tiiru samas tsoonis, kuid rohkem ükski kala ennast ei näidanud. Nii trollisingi ülesvoolu minema, plaaniga teha jigitamise peatusi paikades, kus kajalood lubavamaid märke näitab.

Tegin mitmed ankrud enne sügavat ja hiljem ka kümne haru peal. Jigivõttugi ei saanud. Samas lood ikka näitas päris palju kalasid, eriti kümne harus. Ja ega trolliminegi väga tulemusrikas polnud. Kaks võttu kogu selle distantsi peale, üks kala paadini. Päeva suurim koha 2.05 kg.

Peale kümne haru käisin korra veel hommikuses tsoonis ja sain kaks võttu ning ühe 45 cm kohapoisi korraks paati konksust vabanema. Värvivahetus meelitas kala ära, teist korda vana värvi ei tahetud. Kasti toda ei võtnud, sest selle reisi ametlik alammõõt on juba eilsest kilone kala.  Sama kehtib ka kahvamise kohta - kuni kilosed peavad paati saama ilma kahvata.

Õhtul pidime minema linna uut sügavkülmikut tooma. Vana andis otsad ja nii sättisimegi kella viiest vee pealt maha. Tundus, et just siis kui kala karbi lahti tegi.

Kokku siis neli koha. Kolm jigitades, üks trollides. Värvieelistusi juba teist päeva järjest ei taju - võtud on selleks liiga harva ja erinevate värvide peale.

Kalevil ja Silmul 4 koha. Suurim 3.01. Üks jigikala, kolm trollikala.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar