Esiletõstetud postitus

reede, 22. september 2023

Võtupäev, 21. september 2023

Neljapäevane start toimus poole kümne paiku. Päevaks lubas vihmavaba ilma, päikest. Ka tugevat tuult, aga õnneks keeras tuule lõuna kaarest puhuma ja jõe peal see lainet ei tekita. Seega ilus kalapüügi ilm. Hommik oli küll veel pilves, aga kella 11 paiku läks ilm selgelt valgemaks.

Tõugja kontrolli tegin seekord liinide all. Viidikad jooksid pidevalt hirmunult mitmesse kaarde laiali, aga võtma ma neid hirmutajaid ei saanud. Pikalt aega ei raisanud ja järgmine püügipaik oli juba mere ääres. Punase maja alla. Lükkasin seal sinise karikko paadile sabasse ja tegin ühe mobla kõne. Selle kõne jooksul sain neli võttu. Ühe koha kasti, üks ei jäänud otsa, üks kukkus paadi lähedal ära ja kolmas, see pani kahvast vehkat. Ilmselgelt jäin multitaskinguga hätta ja kena 2.5 kilone koha kasutas pakutud võimaluse ära.

Kuigi edasi enam sellises tempos ei läinud polnud põhjust võtu üle kurta. Aegajalt keegi ikka rabas. Põhiline action toimus punase poi ja ülesvoolu oleva rohelise poi vahel. Kui mingi hetk tekkis võttu paus, saatsin võitlustandrile yozu-ri. Päike paistis ja selline ilm talle sobib. Tulemused tulid kohe. Isegi paremad kui karikko omad. Millegi pärast kukub karikkoga rohkem kalu ära. Yozu-rit vette saates oli karikko suutnud seitsmest otsas olnud kalast vaid kolm paadini tuua. Jaapani toodang aga parandas realiseerimise protsenti päris tugevalt.

Vahepeal sai ka jigitada proovitud, kuid täna oli jões selline vool. et isegi 30 grammiga ei saanud korralikult püüda. Nii kuluski ennelõuna trollimisele.

Keskpäeva paiku tehti võttu paus. Kasutasin seda tõugjate luuramiseks. Tulutult. No ei ole seal praegu neid suuri hõbedasi turbokalasid. Ühe haugi võlusin ära. Kuna ULiga püüdes pole trossi vahel, siis oli kõvasti palvetamist, et lant ikka mulle alles jäetaks. Õnneks oligi kala vaid ühe kolmikuga kinni ja teravad hambad nöörini ei ulatunud.

Võtt tuli tagasi kella kahe paiku ja see kolis pisut merele lähemale. punase maja alla. Sort oli seal ka lahjem kui hommikul. Tüüpiliselt selline kilo või kopikas alla kala. Aga tundus neid seal päris palju olevat. Kahtlustan, et sattusime mingile tõusvale parvele peale, sest nii tihedat võttu pole koha puhul ammu saanud. Vaikselt kalade arv kastis kasvas, sealhulgas pea pooled võtud jäid realiseerimata.

Siis kolme paiku jälle mingi paari tunnine paus, kui kella viie paiku alustati kolmandat lainet. Alustuseks haugid - olin vist liialt palju mere poole trüginud. Kolm haugi kiirelt ja siis läks koha actioniks tagasi. Olin plaaninud kella poole kuue paiku ülesvoolu minema minna, et veel õhtul ilusa maja alla jõuda, kuid seda plaani lihtsalt ei lubatud teostada. Tüüpiliselt koha võtt ülesvoolu punast poid, selle aja jooksul kui kala ära väsitasin ja kasti ära panin, olin kakssada meetrit voolu abil mere poole tagasi vajunud ja kui siis uuesti trollides punase poi kanti jõudsin kordus kõik uuesti. Lõpuks tulingi lihtsalt tulema, sest minu fileerimise limiit sai täis.

Päeva jooksul olid tegijateks kolm erinevat lanti. Sinine karikko alustuseks, kusjuures õhtupoole ta enam ei toiminud. Siis kui laus päike taevas säras, oli yozu-ri ikka mega tegija. Samas kui pilvevine päikese ära kattis... Selliseks ilmaks leidsin karbist teise karikko - rohe/kollaka. Too toimis pilvevines ilmaga. Ja õhtusel, madalama päikesega, oli samuti tegija. Pruun jesse, kollane jesse, hõbedane rapala - nemad pesid ennast lihtsalt jõevees. Täna.

Kell kuus tulin tulema koos 15 kohaga. Kokku käis paadis 18 koha ja 5 haugi. Suurim koha 2.11. Kuna päeva alguses kukkus päris palju otsast ära, siis huvi pärast lugesin kokku trollimisel ka otsas olnud kalad. Neid oli 34, millest paadini tuli 21. Lisaks muidugi need võtud, mis päädisid lihtsalt löögiga ilma otsa jäämata. Oli selline tore võtupäev!

Kalev ja Silm said 11 koha ja ühe haugi. Toimetasid ka samas tsoonis. Tegijaks oli neil lillaka varjundiga (?) jesse.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar