Esiletõstetud postitus

laupäev, 23. september 2023

Poolik päev, 22. september 2023

Reede tegime pooliku päeva. Ennelõuna kulutasime linnale, sest meie mökki elanike raha tahtis karikko lantidele ära kulutamist. Ise tegin veel jooksuringi ka. Peale sain vee peale alles poole kahe paiku koos plaaniga õhtul kell seitse juba maha tulla ja sünnipäeva lauda istuda.

Alustuseks vaatasin jälle tõugjat liinide augus. Olin motonetist selle õige jesse saanud, mis kevadel töötas. Peksin siis seda, kuid tulemus ei erinenud eelmiste lantidega püügist. Tõugjas peksis viidikaid laiali, aga lanti võtma teda ei saanud.

Järgmine peatus kümne haru otsas. Jigitada tahtsin. Eilne troll oli selle püügiviisi piisavalt tüütuks muutnud ja täna üritasin vähemalt alguses seda vältida. Üks ahven ja üks võtt roosaka landi peale. Vool oli endiselt metsik, aga selles neli meetrit sügavas lõigus kannatas püüda kenasti. Kui vaid koha ennast oleks näidanud.

Seejärel mere äärde. Kontrolltiir trollides näitas, et koha on olemas ja nii parkisin ennast punase maja alla püüdma. Parkisin ühte kohta, püüda sain aga mitmest ankrupaigast. Tugev kagutuul surus paadi pidevalt ankrust lahti. Triiviva püügi tulemuseks kaks võttu, null kala.

Järgmine katse oli juba teadlikult triivi pealt püük. Panin ankru kokku ja viskasin paadile sabasse. Nii tegin terve sirge triivides vertical jigingut. Ei võttugi.

Kuna teised trollisid kogu aeg silme ees kohasid välja, läksin ka siis produktiivsema püügi peale üle. Proovisin uut karikko kärtsvärvides punase sabaga lanti ja sain järgmise korraliku tegija nimekirja, mida järgmistel päevadel uuesti vette saata. Vahepealne tiir pruunika jesse ja yozu-riga ei pakkunud võtte. Nii jäingi selle uue landi ja eile tegusid teinud rohelise karikkoga toimetama.

Vahepeal üks jigipaus, kus ankrut jälle pidama ei saanud. Kaks võttu ja üks kohapunn tulemuseks. Viiidika wakega. Ja seejärel trollisin kodupoole minema. Sirge lõpp kala ei pakkunud. Järgmine sirge koos sügavaga sai vahele jäetud ja alles tünni all uuesti lant vette pandud. Nii kui ridva hoidjasse panin, see ka paindesse löödi. Agressiivselt. Selge haug ... kala tegi väsitades ka veel ühe sööstu nii et kärr sirises... seda ootamatum oli kui koha paadi kõrval veepinnale kerkis. Ei ole need kohad trollimisel alati sellised rasked "nartsud". Mõni ikka võitleb ka.

Ilusa maja lõigult ka veel kaks koha ja oligi aeg maha minna. Kokku sai ära võetud 6 koha. Kaks mõõdus kala ja neli punni veel lisaks käest läbi käisid. Tänane sort oli väiksem kui eile. Suurim 1.66 kilo.

Kalev ja Silm võtsid ka kuus kala ära. Bonder ja Piia said kümne harust kolm kenamat üle kahe kilost kala. Suurim 2.7 kilo. Ülo, Kalle ja Jüri võtsid 12 kala meresuudmest kaasa.

Veetemperatuur 16.5 kraadi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar