Esiletõstetud postitus

teisipäev, 19. september 2023

Tagasi Soomes, 18. -19. september 2023

Vaikselt tundub, et pikk puhkus hakkab otsa saama. Seetõttu otsustasin võtta, mis võtta annab ja minna veel paariks nädalaks Soome koha püüdma. Algselt pidin juba eelmine nädal Tamuri seltskonnaga minema, aga paar asja tulid vahele. Nii tulingi praamiga alles esmaspäeval üle. Kalev ja Silm ka sama laevaga.

Kella kuue paiku sain alles vee peale. Eelinfo ütles, et veevool on metsik ja temperatuur suhteliselt kõrge. Nii ka oli. Vool tugev, kümne harus 25 grammisega kannatas püüda, suures jões juba 30 grammi vajalik oli. Veetemperatuur 17 kraadi.

Kuna püügiaega kuni loojanguni vaid paar tundi, siis kaugele minema ei kippunud. Proovisin kümne märgi mõlemad otsad ja saaretaguse jigitades läbi. Paar kohapunni võttu, kes mõnda aega landi otsas püsisid, enne kui ära kukkusid. Üks korralikum pauk ka.

Päikeseloojangu aeg trollisin ilusa maja sirge ka läbi. Lood kala näitas, aga võtte ei pakutud. Alles päris hämaras, kui tsoon hakkas juba vaikselt otsa saama sain siduri kärisema ja kena kala jäi ka otsa. 1.75 kilone koha. Karikko sinaka landiga.

Kala välja võttes vajusin paadiga päris palju allavoolu tagasi ja nii sain sama lõigu uuesti läbi proovida. Teine võtt tuli juba päris pimedas, sada meetrit esimesest kohast ülesvoolu. Ridva otsa enam ei näinud, puhas kuulmise järgi püük. See uimeline tüüris põhjapeal ringiratast üsna pikka aega, enne kui  üles kerkis ja kahva sain. 3.15 kilone.

Päeva lõpetuseks harrastasin "kuulmise järgi püüki" ka diivani augu lõigul, kuid rohkem võtte ei saanud....

Teisipäeva hommik sai hilja püsti aetud. Õhta läks pisut pikale... Üheksast üles ja kümnest vee peale. Toppisin endale koheselt kahlakad jalga, sest päeval lubas korralikult vihma ja tuult. Sain vast pool tundi vee peal olla, kui vaikselt tilkuma hakkas. Alustuseks natukene, pealelõunal  aga juba kallas korralikult.

Alustuseks trollimine ja jigitamine diivani augu lõigul. Punn koha trollimisele, jigitades kahes ankrus null mis null. Seejärel sama katsetus ilusa maja rajoonis. Tulemuseks ei miskit. Kolmas samalaadne toiming juba tünni all, kus samuti vaikus. Kaugemale mere poole ei hakanud minema, sest tuulevarjuks metsa enam polnud ja lageda käes vihmas püüda ei tahtnud. Seda enam, et sügavates aukudes selle vooluga jigitada ka poleks saanud.

Trollisin tagasi. Null mis null. Lood näitas võrreldes eilsega ka oluliselt vähem kala, justkui kõik oleks pakku ära jooksnud.

Jätkasin vihma trotsimist kümne harus, kus jigitades paar väikest haugi ja ahven. Trollimine aga endiselt täiesti võtuta tegevus. Naljakas, tavaliselt kehval päeval, mis täna ju oli, see püügiviis päästab, nüüd aga...

Saare alla välja jõudes tekkis uus plaan. Juba eile oli saare taga vaikses vees pidevalt plärtsatusi ja viidikate laiali jooksmisi. Täna võtsin oma UL ridva välja ja järgmised kolm tundi tegelesin tõugja meelitamisega. Saare taga, kümne haru nurgas ja liinide aluse augu servas.

Mängisin erinevaid voblereid läbi ja koondtulemusena sain neli korralikku pauku ning ühe sõidu, mis mõne sekundi järel edutult lõppes. Kolm võttu tulid väikese roheka vobleriga, üks jesse viidikaga. Seda esimest himustas ahven ka hirmsasti. Nagu aeglasemalt kerisid nii nood ka otsa kargasid. Sort polnud just suur, sellised 100-200 grammi vahel. Kokku vast paarkümmend tükki käest läbi käis.

Kell kuus tulin maha ära, selleks ajaks andsid riided vaikselt vihmale alla. Kalev ja Silm olid juba suure vihma alguses maha tulnud. Koos ühe ahvenaga. Nad käisid linna all ära, loodi järgi kala pidavat seal olema... Äkki homme ka sinna poole peaks minema.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar