Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 1. mai 2019

SKP avapüük_Rumba all_30.aprill 2019

Hommikuse sahmimise tulemusena - soetasin maale korraliku niiduki ja sain sellega naiselt mõned plusspunktid juurde - jõudsin lõuna paiku maale. Asjad kokku ja kohe edasi Rumba alla. Väljas mõnus 13-14 kraadi soe ja pea tuuletu ilm. Hea käsikaga vehkimiseks. Kõikvõimalikud asjad õitsevad - kirsid, kreegid, toomingas, varsakabi. Kevad möllab täiega enne külmaperioodi saabumist.

Kand ja varvas oma koha peale jõudes ootas seal ees kaks meest, kes just asju kokku pakkisid. Tulek oli hästi ajastatud, nii sai justkui teine vahetus kohe tööle asuda. Esimese vahetuse tulemused olid aga nõrgad olnud. Kolm vimba hommikul kella kuue paiku ja peale seda mitte kui miskit peale viidikate. Püük nii kärbsetõugu kui ussiga. Hunnikute viisi sööta ka veel alla loobitud... Hmm, millega nad seal siis tegelesid? Laksasin nende pilgu all korgi teele ja esimese nelja tiiruga sain kolm võttu. Neist teise ära realiseerisin ja lahkuva võitluskaaslase imestunud pilgu all skoori avasin. Vimmaga.

Jõe vesi nädalaga veelgi kukkunud, Kasari +39, Vigala +71. Kork vaid 60-70 cm kõrgusele asetus... Velise harul istusid mehed kahel pool kümne meetrist kärestiku riba ja moodustasid justkui kitsa ahela, mille vahelt vimb pidi siis läbi ronima. Ja kala tuli. Nii neil kärestikus, kui mul kärestiku all.

Esimesed neli vimba tulid pigem aeglasemast voolust, seejärel kolis vimb üle kiiremasse voolu. Stella pikkust kippus pisut nappima, sest voolujoon oli selgelt teise kalda poolel, aga kuidagi sain hakkama. Millegipärast kala pidurdamist täna üldse ei tahtnud. Alguses toimis puhas triiv ja hiljem lihtsalt nina ette viskamine. Nii kui õigesse kohta kork maandus, nii see kohe ka uputati...Madala veega vimb näitab ka ennast üsna sageli, kas hüpates veest välja nagu mingi lõhe oleks või voolus plärtse korraldades ... kui selle ära nägid ja kohe korgi teele saatsid, siis oli tulemuseks vaid kala väsitamise vaev. Vastaskalda meestele võis vist päris närvidele käia, kui vahepeal mõne meetriseid triive tegin ja rakendust pidevalt ümber viskasin. Aga see toimis.

Kuna poole püügiaja peal jäin ühel hetkel tervest rakendusest ilma, siis proovisin püüda mõnda aega ka kergema kuldse kirbuga. Lootsin, et see hõljub voolus rohkem ja pidurdamise abil kauem tsoonis mängitades kala paremini käivitub, aga ... sellega kirbuga küll  klappi ei teinud - tunni aja jooksul vaid paar puudutust. Ei tea kas suurus oli ikkagi määrav? Nähtavusega küll probleeme poleks tohtinud olla, vesi väga-väga läbipaistev... Igal juhul vahetasin rakenduse suurema kirbu vastu tagasi ja kohe läks olukord paremaks.

Püüdsin kuni kella seitsmeni välja. Kokku 24 vimba ja ... 0 särge. Kala ilusas kudevärvis. Ühe viidika oskasin ka kuidagi voolust välja võluda:-)

Pidin küll kõik kalad tagasi laskma, aga Bonder oskas mingi aeg helistada ja nii nad talle ära said ka võetud.  Niipalju kui ämbrisse mahtus.

Nüüdseks vimmapüügi isu täis püütud. Lahe kevadine hooaeg oli. Neljapäev veel Ainiga plaan uusi kohti avastada, aga sisuliselt võib hooaja lõppenuks lugeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar