Esiletõstetud postitus

kolmapäev, 29. mai 2019

Trollimine on saadanast, 29. mai 2019

Ilmateade lubas, et kella üheteistkümne paiku läheb päris tuuliseks ära ja päeva peale keerab tuule suuna veel edelasse ka. See tähendab aga mere ääres lainet. Seetõttu oli kogu meie mökki äratus juba seitsme paiku. Kella kaheksaks oli mul juba linnas bensiini järel ka ära käidud. Kõik kolm paati suundusid üsna väikeste vahedega vee peale.

Teised kimasid otse merele.Ma võtsin rahulikult. Esmalt kohustuslik trollimine merika rajoonis. No peab ju. See nagu väike traditsioon ka juba. Seekord ka võtuga mind premeeriti. Täpselt samast kohast kus merikas tuli. Mul käis südame alt jutt läbi... aga ei, hoopis teine tegelane. Haug. Vonks vonks. 5+ kilo. Saatsin ta tagasi.

Teine kontrollkoht sai kümne meetri augus tehtud. Voolu veel väga ei olnud, lootsin et äkki suur koha platsis. Oli või ei olnud, ei tea, kedagi võtma aga ei saanud... Nii ma ka lõpuks mere äärde välja jõudsin.
Esmalt kerge troll - vaid üks võtt kahe poi vahelt, kalad justkui alles magasid. Seejärel loodisin ühe suurema "kala varju" välja ja panin ennast selle juurde ankrusse. Kolmanda viske ajal ragistas keegi otsa. Võitlus oli kena, kuigi kala oluliselt väiksem, kui eile enam vähem samast kohast tulnu. 3-4 kilo vahele haug. Paar viset hiljem veel üks kahene samast tsoonist. Seejärel trollima.

Järgmised neli tundi toimusidki nii, et suure osa ajast trollisin ja siis vahele jigipause tegin. Mida aeg edasi, seda vähemaks pauside arv aina kahanes - tuul kasvas ja tegi  parajat lainet. Ankrusse sättimine muutus problemaatiliseks.

Trollimine aga nii väga ei toitnud kui eile. Esimese koha sain alles lõuna paiku. Enne seda vaid haug elumärke näitas ja üks tõugjas ka ootamatult sinna sekka. Teise koha sain pool tunnikest hiljem. Üks koha veel otsas käis, paadi juures ära kukkus... ja oligi kõik. Suurest igavusest proovisin erinevaid jessesid. Üks oli kindel - nii kui tindi värvi otsa panin,  haug kohe võttis. Teised värvid aga ... põhimõtteliselt tulid kalad nelja erineva värviga. Kohad endiselt pruunika jessega. Ülejäänud ei pakkunud võtupoegagi...


Kannatasin seda lainet kella kaheni välja, siis kulgesin minema. Põõsa tsooni jõudes tegin jigipausi seal, kus eile haugidega maadlesin. Ja esimese viskega kopipaste eilsest. Võtt selline "kinni jäämine", seejärel paar korralikku võnget ja läinud ta oligi. Kas tõesti sama kala kes eile? Tundub ikka päris koll olevat.

Paar võttu veel sama peatuse ajal, seejärel edasi kulgesin. Koha sirge oli täiesti vaikne, Bonderi käärus vaid haug ja kui ma ilusa maja all ühel hetkel avastasin, et suudan trollides roolis olles vabalt magada, panin asjad kokku. Mökki ära, pealelõunasele uinakule.

...

Õhtul tegin veel paar tundi ilusa maja sirgel. Kaugemale lihtsalt ei kannatanud minna. Paar kohapunni sai tagasi lastud, paar haugi käis käest läbi, midagi märkimisväärset ei toimunud. Kell kaheksa sai päev juba lukku löödud. Kuidagi väga väsitav päev oli. Tuul ja päike korraga murdsid täielikult. Lisaks sai trollimist selgelt liiga palju tehtud, pehmelt öeldes oksendamiseni... Bensupaak sai tühjaks sõidetud. Tolku aga oli sellest kõigest üsna vähe.

...

Bonderi paadis kaks koha (suurim 2 kilo täis) ja 2.5 kilone tõugjas. Mul kohad 1.75kg ja 0,95kg. Tõugjas 2.07kg. Hauge täna ka vähem kui eile - käest käis läbi 13 tükki. Suurimaks jäigi hommikune esimene kala. Ära kukkumisi oli täna päris palju.

Homsest jään üksi. Teised koju ära lähevad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar